Loading Events
  • This event has passed.

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ “FOLKWAY”
Πόλη της Ρόδου – ΕΛΛΑΔΑ
2 – 5 Ιουνίου 2023

Παγκοσμίως αναγνωρίσιμη. Κοσμοπολίτικη και παραδοσιακή. Διαχρονική και σύγχρονη. Φαντασμαγορική και απλή. Η Ρόδος είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα σας συναρπάσει.

Η Παλιά Πόλη της Ρόδου, το Μανδράκι, η Ακρόπολη της Λίνδου, η αρχαία Κάμειρος και η αρχαία Ιαλυσός, η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, η Φιλέρημος. Ιστορία μεγάλη και αξιοθέατα αναρίθμητα. Στα Δωδεκάνησα, θα συναντήσετε ένα νησί και μια φύση… σκανδαλωδώς γενναιόδωρη. Τεράστιες αμμώδεις παραλίες, σμαραγδένια νερά, κάστρα και αρχαίες πολιτείες, γκουρμέ εστιατόρια, αλλά και ταβερνάκια με σαλάτες που φτιάχνονται με υλικά από τον μπαξέ, πολυτελή ξενοδοχεία και χωριά, όπου οι γυναίκες ψήνουν ακόμη το ψωμί στον ξυλόφουρνο.

Ψηφίδα την ψηφίδα συνθέτετε το πολύμορφο παζλ της Ρόδου. Ενός προορισμού διαχρονικού, δημοφιλούς ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή. Ταξίδι στο νησί των Ιπποτών, το νησί του μυθικού Κολοσσού της Ρόδου, το νησί, όπου Βυζαντινοί, Έλληνες, Ενετοί, Ιταλοί, Τούρκοι άφησαν τη σφραγίδα τους. Εκεί που συναντιούνται οι θαλάσσιοι δρόμοι του Αιγαίου και των ακτών της Μέσης Ανατολής: ένας από τους πιο περιζήτητους και δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.

Η εμπειρία μας και η τεχνογνωσία στην διοργάνωση παρόμοιων Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα εγγυάται ότι  κι αυτό το Φεστιβάλ σε επίσημη συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, θα έχει άψογη διοργάνωση, μεγάλη  επιτυχία και θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες – πολιτισμούς, να κάνουν φιλίες, να ανταλλάξουν εμπειρίες, και να απολαύσουν την Ελληνική φιλοξενία, την κρυστάλλινη θάλασσα και τον λαμπερό ήλιο.

 

 

                 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν:  Παραδοσιακά χορευτικά σχήματα, χορωδίες και ορχήστρες από όλο τον κόσμο.

 

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

– Δεν υπάρχει όριο ηλικίας ή αριθμού συμμετεχόντων σε κάθε γκρουπ.
– Κάθε σχήμα θα πρέπει να φέρει τη σημαία της χώρας του και το λάβαρο του συλλόγου.
– Το κάθε γκρουπ θα πρέπει να ετοιμάσει για την εμφάνισή του πρόγραμμα διάρκειας μέχρι 20 λεπτών συνοδευόμενο από ορχήστρα ή
cd.
H φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να σταλεί συμπληρωμένη το αργότερο μέχρι την 20η Μαρτίου 2023. Μόλις γίνει αποδοχή της συμμετοχής θα σταλεί στο γκρουπ έγγραφη επίσημη πρόσκληση και επιβεβαίωση μαζί με πληροφορίες για τη συμμετοχή τους. Το 60% του συνολικού ποσού συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί ως την 30η Μαρτίου 2023.. Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να πληρωθεί με μετρητά την ημέρα της άφιξης ή 20 ημέρες νωρίτερα με τραπεζική κατάθεση.

 

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΙΑΜΟΝΗ (για τα Ελληνικά σχήματα)

1) Το κόστος απλής συμμετοχής χωρίς διαμονή είναι 30 ευρώ το άτομο.

2) Το κόστος για το πλήρες πακέτο (διαμονή & συμμετοχή) είναι:

128 ευρώ σε ξενοδοχεία 2*,όπως το http://www.parthenonhotel.eu

165 ευρώ σε ξενοδοχεία 3*,όπως το http://athenahotel.rhodes.hotelsrhodes.net

215 ευρώ σε ξενοδοχεία 4*,όπως το https://wwwacandiagr

225 ευρώ σε ξενοδοχεία 5*, όπως το https://www.rodospalace.gr/

 

Το πλήρες πακέτο συμπεριλαμβάνει:

4 μέρες (3 διανυκτερεύσεις) σε δίκλινα/τρίκλινα, με πρωινό στα ξενοδοχεία 2*-3* ή

4 μέρες (3 διανυκτερεύσεις) σε δίκλινα/τρίκλινα, με ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία 4*-5*.

Παραδοσιακό γλέντι με γεύμα – Μαθήματα παραδοσιακών χορών όλων των χωρών.

– Ατομικά αναμνηστικά διπλώματα, δώρα και κεράσματα την ημέρα της παράστασης.

– Τις μετακινήσεις από ξενοδοχείο της Ρόδου προς το χώρο της εκδήλωσης και αντίστροφα.

* Στα 25 άτομα το ένα είναι δωρεάν.

  

 

Στο κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνονται:

Μεγαλύτερη διαμονή, κάθε μέρα κοστίζει 39 ευρώ το άτομο σε ξενοδοχεία 2*- 3* με πρωινό & 57 ευρώ το άτομο σε ξενοδοχεία 4*- 5 * με ημιδιατροφή.

Προαιρετικές εκδρομές. Θα σας προτείνουμε και θα σας δώσουμε πακέτα εκδρομών με τις καλύτερες τιμές.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση των συμμετεχόντων.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

2/6/2023: Άφιξη στο ξενοδοχείο – Check in μετά τις 13:30 – Τακτοποίηση τυχόν οικονομικού υπολοίπου στον υπεύθυνο των διοργανωτών – Θα δοθεί αναλυτικό πρόγραμμα από εκπρόσωπο των διοργανωτών ο οποίος θα είναι και ο συνοδός του γκρουπ – Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, κολύμβηση, βόλτα στην παραλιακή αγορά, εξερεύνηση της περιοχής.

3/6/2023: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα – Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα για τους διαμένοντες σε ξενοδοχεία 3*-4* – – Παραδοσιακό γλέντι στις 8:30 το βράδυ, με Ελληνική παραδοσιακή μουσική και διεθνή παραδοσιακά ακούσματα από τις χώρες των συμμετεχόντων, με φαγητό και ποτό (Γεύμα). Θα δοθούν δώρα και διπλώματα συμμετοχής από τους διοργανωτές.

4/6/2023: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα ως το απόγευμα – Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα διαμένοντες σε ξενοδοχεία 3*-4*. – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 7:00 το απόγευμα ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, για το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν νερό, σάντουιτς, παραδοσιακά εδέσματα.

5/6/2023: Πρωινό – Αναχώρηση των γκρουπ.

 

*   Προαιρετικές εκδρομές – ξεναγήσεις.

Κοσμοπολίτικες περιοχές – παραλίες.

– Αρχαιολογικοί χώροι – Μουσεία.

– Παραδοσιακά χωριά.

Θα χορηγηθούν στα γκρουπ ενημερωτικά με προτεινόμενα πακέτα και οδηγίες.

* Θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

* Η μετακίνηση από τα ξενοδοχεία της πόλης της Ρόδου στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνει με λεωφορεία του Δήμου.

* Μπορούμε να σας δώσουμε προσφορές για όλες τις μετακινήσεις σας.

* Ασφαλής Διοργάνωση -Διαμονή Αν μέχρι την περίοδο που θα διεξαχθεί το φεστιβάλ ισχύουν ακόμα περιορισμοί λόγω της πανδημίας, θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλούς διοργάνωσης, με όλα τα απαραίτητα μέτρα, τηρώντας όλα τα ισχύοντα εκείνη την περίοδο υγειονομικά πρωτόκολλα..

 

 

Σας περιμένουμε για μια αξέχαστη, γεμάτη παράδοση και εικόνες εμπειρία.

 P.S. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Details

Start: 2 June
End: 5 June
Cost: 30€ – 225€
Event Categories: ,

Venue

ΡΟΔΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ

Greece

Schedule

  • 2/6/2023: Άφιξη στο ξενοδοχείο – Check in μετά τις 13:30 – Τακτοποίηση τυχόν οικονομικού υπολοίπου στον υπεύθυνο των διοργανωτών – Θα δοθεί αναλυτικό πρόγραμμα από εκπρόσωπο των διοργανωτών ο οποίος θα είναι και ο συνοδός του γκρουπ – Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, κολύμβηση, βόλτα στην παραλιακή αγορά, εξερεύνηση της περιοχής.
  • 3/6/2023: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα - Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα για τους διαμένοντες σε ξενοδοχεία 3*-4* - – Παραδοσιακό γλέντι στις 8:30 το βράδυ, με Ελληνική παραδοσιακή μουσική και διεθνή παραδοσιακά ακούσματα από τις χώρες των συμμετεχόντων, με φαγητό και ποτό (Γεύμα). Θα δοθούν δώρα και διπλώματα συμμετοχής από τους διοργανωτές.
  • 4/6/2023: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα ως το απόγευμα – Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα διαμένοντες σε ξενοδοχεία 3*-4*. - Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 7:00 το απόγευμα ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, για το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν νερό, σάντουιτς, παραδοσιακά εδέσματα.
  • 5/6/2023: Πρωινό – Αναχώρηση των γκρουπ.
  •  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
Τσιμισκή 17, 5ος όροφος
546 24, Θεσσαλονίκη
Email: open@openways.gr

Τηλ: +30 2310 312 926
Κιν.:+30 697 200 63 16
& +30 697 385 49 77
E-mail: propantos@gmail.com

www.openways.gr

Organizer

Δήμος Ρόδου – Κέντρο Διοργάνωσης Εκδηλώσεων «Propantos» – BusinessTravel (FOLKWAY)