Συμμετέχουν στο Φεστιβάλ
Οι παραδοσιακοί σύλλογοι που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ της Ρώμης θα είναι από: Ρωσσία, Λιθουανία, Πολωνία, Λετονία, Ουκρανία, Ελλάδα, Τουρκία, Σερβία, Ιταλία, Βοσνία & Εζεργοβίνη, Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αρμενία, Γεωργία, Ινδία, Ινδονησία & Σλοβενία.
Πρόγραμμα Φεστιβάλ
04.05.17 – Ημέρα 1:
- Άφιξη στη Ρώμη – Οι παραδοσιακοί σύλλογοι θα τακτοποιηθούν στα ξενοδοχεία τους και το απόγευμα θα υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης στην πόλη της Ρώμης για να δούμε τα πιο σημαντικά της αξιοθέατα. Θα ξεκινήσουμε από τον Σιδηροδρομίκο Σταθμός της Ρώμης (Termini) και θα συνεχίσουμε για να δουμε τον Ναο Σαν Πιέτρο ιν Βίνκολι που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία, στον Εσκύλινο Λόφο της πόλης. Αποκαλείται επίσης και Basilica Eudossiana προς τιμήν της γυναίκας που την ίδρυσε. Στη συνέχεια θα δούμε τη Ρωμαική Αγορά, το εντυπωσιακό Κολοσσαίο, θα κάνουμε τις βόλτες μας στην Piazza Venezia (Πιάτσα Βενέτσια, πλατεία της Ρώμης) που πήρε το όνομά της από από το παρακείμενο Παλάτσο Βενέτσια, που έκτισε ο Ενετός καρδινάλιος Πιέτρο Μπάρμπο και που υπήρξε πρεσβεία της Δημοκρατίας της Βενετίας στο Παπικό Κράτος. Επόμενος μας σταθμός το Πάνθεον της Ρώμης που είναι αρχαία θρησκευτική κατασκευή η οποία βρίσκεται στην Piazza della Rotonda. Απαραίτητη η επίσκεψη μας στη Φοντάντα ντι Τρέβι, το μεγαλύτερο μπαρόκ συντριβάνι της περιοχής Τρέβι, συνοικία της Ρώμης και θα κλείσουμε αυτό το mini tour μας με μια επίσκεψη στη Σκαλινατα που αποτελεί ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Ρώμης και εδώ και αιώνες αποτελεί κλασικό τόπο συναντήσεων τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους πολυάριθμους τουρίστες – Προαιρετικό: Υπάρχει δυνατότητα βραδυνής εξόδου σε κάποιο Disco Club της Ρώμης – Ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
05.05.17 – Ημέρα 2:
- Πρωινό – Μετά το πρωινο μας γέυμα, υπάρχει ελέυθερος χρόνος στη Ρωμη ή μπορεί να διοργανωθεί μια περιήγηση στην πόλη της Νάπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Ιταλίας και κύρια έδρα της περιφέρειας της Καμπάνια. Μετά την άφιξη μας στη Νάπολη, θα κάνουμε μια πανοραμική βόλτα στα στενά της πόλης και θα δούμε αξιοθέατα όπως: το Κάστρο Nuovo που βρίσκεται στην Piazza Castello, το Βασιλικό Ανάκτορο της πόλης, την Γκαλερύ Τέχνης του Ουμβέρτου του Α’ όπως επίσης θα μπορέσουμε να κάνουμε τις αγορές μας στη Via Toledo την κεντρική οδό με τα πολυάριθμα μαγαζιά για όλες τις προτιμήσεις μας! – Επιστροφή στη Ρώμη – Ελέυθερος χρόνος στο ξενοδοχείο για όλες τις ομάδες & τους συλλόγους – Εναλλακτικά, για όσους ενδιαφέρονται μπορεί να οργανωθεί μια προαιρετική εκδρομή στο Βατικανό, τη μικρότερη χώρα του κόσμου αλλά με δέουσα σημασία και δυναμική! Θα υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης στην επίσημη κατοικία του Πάπα, το Αποστολικό Παλάτι, θα δούμε την Σιξτίνα Καπέλα, το πασίγνωστο παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού που κοσμείται με πίνακες ζωγραφικής του Μιχαήλ Άγγελου και του Μποτιτσέλι αλλα και άλλων φυσικά μεγάλων καλλιτεχνών αλλά και να θαυμάσουμε τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου που είναι χτισμένη πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου.
06.05.17 – Ημέρα 3:
- Εκδηλώσεις Φεστιβάλ – Έναρξη του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού & Παράδοσης – Προετοιμασίες για τις παραστάσεις των παραδοσιακών συλλόγων – Έλεγχος ήχου & μικροφωνικών εγκαταστάσεων (Sound Check) – Έναρξη παραστάσεων & show των παραδοσιακών συλλόγων – Απονομή βραβείων, βεβαίωσεων συμμετοχής και τιμητικών πλακετών – Στη συνέχεια υπάρχει η δυνατότητα να διοργανωθεί μια αποχαιρετηστήρια βραδυά (Mutual – Friendly Night Dinner) μεταξύ όλων των μελών των γκρούπ που θα συμμετέχουν για να γίνουν οι απαραίτητες γνωριμίες στα πλαίσια του Φεστιβάλ – Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση για τους συμμετέχοντες.
07.05.17 – Ημέρα 4:
- Πρωινό – Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία μας – Η τελευταία μέρα της διαμονής μας στη Ρώμη είναι αφιερωμένη σε μια ακόμα περιήγηση στα αξιοθέατα που δεν προλάβαμε να δουμε κατά την άφιξη μας αλλά και για κάποιες τελευταίες αγορές από τα τοπικά μαγαζάκια! – Θα διοργανωθεί επίσης μια προαιρετική εκδρομή στο Τίβολι (πόλη της επαρχίας της Ρώμης) οπου και θα επισκεφτούμε τη Βίλα ντ’Έστε για να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της Αναγέννησης, ένα τρομερό παράδειγμα ιταλικού κήπου, μια έπαυλη που κατασκευάστηκε από τον Καρδινάλιο Ιππόλυτο Β’ – Μετά το φαντασμαγορικό αυτό κτίσμα, που θα είναι και το τελευταίο που θα δούμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Ιταλία, θα υπάρχει ελέυθερος χρόνος για μεσημεριανό γέυμα ή έναν γρήγορο espresso, μια σύντομη βόλτα στο Τίβολι ή ένα ποτήρι κρασί! Αργότερα, θα επιστρέψουμε στη Ρώμη για να αναχωρήσουν οι παραδοσιακοί σύλλογοι και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και τη διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης & Πολιτισμού στην πρωτέυουσα της Ιταλίας!
Πληροφορίες Διαμονής
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια ολοκληρωμένη λίστα ξενοδοχείων (3*) σχετικά με τη διαμονή σας στη Ρώμη κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης & Πολιτισμού. Στα αριστερά της σελίδας, μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την παρουσία σας στη διοργάνωση αλλά και να λάβετε χρήσιμες πληροφορίες για την συμμετοχή σας!
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα διαμονής στο ξενοδοχείο Palacavicchi Hotel (3*) με τιμή στα 125 EUR ανα άτομο αντί του αρχικού ποσού του Φεστιβάλ σε τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια.