Loading Events
 • This event has passed.

Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού & Παράδοσης Vol. 2: Κρήτη, Χερσόνησος (2016)

2nd International Folk Festival - Crete Island, Greece, September 2016 (Hersonissos)

Διοργανωτές Φεστιβάλ

 • FolkWay (Propantos) – Διοργάνωση Φεστιβάλ Πολιτισμού & Παράδοσης
 • Δήμος Ηρακλείου, Κρήτη

Γενικές Πληροφορίες

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το δέυτερο μεγαλύτερο μετά την Κύπρο στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου. Η Κρήτη είναι ένα πανέμορφο νησί, με ακτογραμμή μήκους 1.000 χιλιομέτρων, περιτρυγυρισμένη από πολυάριθμους όρμους, κόλπους και χερσόνησους που παρέχουν μια πληθώρα μαγευτικών παραλιών με απέραντο γαλάζιο κατά μήκος της Μεσογείου. Πρέπει να επισημάνουμε οτι είναι από τους ομορφότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως και είναι αρκετά δημοφιλής προορισμός κάθε καλοκαίρι για τους τουρίστες της χώρας μας. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε την ιστορική σημασία του νησιού, αφού στην Κρήτη αναπτύχθηκε ο εξαίσιος Μινωικός Πολιτισμός με πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως αυτά της Κνωσσού, της Φαιστού αλλά και της Γόρτυνας, ευρήματα τα οποία αποδεικύονται άκρως δελεαστικά για τους επισκέπτες του νησιού.

Τα προηγούμενα Φεστιβάλ του FolkWay στις περιοχές της Πιερίας αλλά και της Θεσσαλονίκης είχαν τεράστια επιτυχία τόσο σε επίπεδο διοργάνωσης αλλά και σε επίπεδο διασκέδασης και παραστάσεων. Πάνω από δέκα χώρες εκπροσωπήθηκαν κατά τη διάρκεια των Διεθνών Φεστιβάλ Παράδοσης & Πολιτισμού και περιμένουμε πως τα δύο πρώτα Διεθνή Φεστιβάλ Πολιτισμού & Παράδοσης που θα διοργανωθούν στην Κρήτη θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο και θα είναι αρκετοί οι συμμετέχοντες που εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και ανθρώπους, να δημιουργήσουν παρέες, να ανταλλάξουν εμπειρίες με άλλους λαούς ενω ταυτόχρονα θα απολάυσουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα και ειδικότερα στο νησί της Κρήτης. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να παρατείνουν την επίσκεψη τους στο νησί και να ζήσουν μοναδικές στιγμές, παρέα με τα καταγάλαζα νερά της Κρήτης, τους άκρως φιλόξενους κατοίκους της αλλά και τον αξέχαστο ελληνικό ήλιο!

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

16/09/2016 – Ημέρα 1η

 • Ημέρα Άφιξης – Check in στο ξενοδοχείο από τις 13:00 – Αποπληρωμή οφειλώμενων ποσών από τους παραδοσιακούς συλλόγους – Το τελικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα διανεμηθεί στον αρχηγό αποστολής κάθε συλλόγου – Ελέυθερος χρόνος για ξεκούραση, προαιρετικές δραστηριότητες, εξερέυνηση του νησιού, κολύμπι και βόλτα στην αγορά και στα clubs του νησιού. – Δείπνο (σε συννενόηση με το ξενοδοχείο).

17/09/2016 – Ημέρα 2η

 • Πρωινό – Ελέυθερη μέρα από το πρωι μέχρι το μεσημέρι – Προαιρετική εκδρομή – Γεύμα το μεσημέρι (σε συννενόηση με το ξενοδοχείο) – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 19:00 – Όλοι οι συλλόγοι θα πρέπει να είναι ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές στολές τους και μεταφορά στον χώρο διοργάνωσης του Φεστιβάλ και των παραστάσεων. – Αναμνηστικά δώρα από τον τοπικό Δήμο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων – Μετά τις παραστάσεις θα υπάρχουν ποτά, αναψυκτικά και φαγητό για όλους τους συλλόγους.

18/09/2016 – Ημέρα 3η

 • Πρωινό – Ελέυθερη μέρα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι – Προαιρετική εκρομή – Μεσημεριανό γέυμα (σε συννενόηση με το ξενοδοχείο) – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 19:00 – Όλοι οι συλλογοι θα πρέπει να είναι ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές στολές τους – Μεταφορά των συλλόγων στον χώρο διοργάνωσης του Φεστιβάλ για τις εκδηλώσεις της 2ης ημέρας – Αναμνηστικά δώρα από τον τοπικό Δήμο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων – Μετά τις παραστάσεις θα υπάρχουν ποτά, αναψυτικά και φαγητό για όλους τους συλλόγους.

19/09/2016 – Ημέρα 4η

 • Πρωινό – Ελέυθερη ημέρα για ξεκούραση – Προαιρετικές δραστηριότητες, βόλτα στην αγορά, κολύμπι στην παραλία. – Δείπνο (σε συννενόηση με το ξενοδοχείο) – Προαιρετικό party (γλέντι) στις 21:00 για όλες τις ομάδες και τους συλλόγους με παραδοσιακή ελληνική και ευρωπαική μουσική και παραδοσιακούς χορούς – Άφθονο ελληνικό κρασί, παραδοσιακά γλυκίσματα αλλά και φρούτα!

20/09/2016 – Ημέρα 5η

 • Πρωινό – Αναχώρηση όλων των παραδοσιακών συλλόγων και ομάδων.
FolkWay Logo 2016

Details

Start: 16 September, 2016 @ 8:00 am
End: 20 September, 2016 @ 5:00 pm
Cost: €167 – €195
Event Categories:
Event Tags:, , , , , , , ,
Website: Visit Event Website

Venue

Hersonissos

Crete, Ηράκλειο 70014 Ελλάδα

+ Google Map

Συμμετέχοντες

 • Οι παρακάτω ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Φεστιβάλ: Παραδοσιακά συγκροτήματα και σύλλογοι τραγουδιού και χορού από την Ευρώπη.
 • Όροι Συμμετοχής

 • Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σχετικά με την ηλικία των συμμετεχόντων.
 • Η κάθε ομάδα θα πρέπει να φέρει μαζί της μια σημαία της χώρας της ή κάποια επιγραφή με το όνομα της και την προέλευση της σε αντίθετη περίπτωση.
 • Η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει ετοιμάσει ένα χορευτικό πρόγραμμα τουλάχιστον 15-20 λεπτών και να υπάρχει συνοδεία από ορχήστρα ή CD.
 • Το έντυπο της εγγραφής πρέπει να αποσταλλεί πρίν από τις 20 Απριλίου 2016, για να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή σας. Μόλις υποβάλλετε την αίτηση εγγραφής σας, μια επιβεβαίωση αυτής θα σας αποσταλλεί μαζί με τις οδηγίες πληρωμής.
 • Να σημειωθεί οτι μόνο το 50% του συνολικού ποσού θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2016 ως εγγυητική της κράτησης σας. Στη συνέχεια, θα σας αποσταλλεί η πρόσκληση συμμετοχής. Το υπόλοιπο του συνολικού ποσού θα καταβληθεί την ημέρα της άφιξης των ομάδων στην Κρήτη.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων.
 • Προαιρετικές Εκδρομές - Πληροφορίες:

 • Κυρίως σε παράκτιες περιοχές και παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους (Κνωσσός, Φαιστός), μουσεία αλλά και παραδοσιακά χωριά της Κρήτης.
 • Θα δωθούν σε όλους τους συμμετέχοντες βεβαίωσης συμμετοχής στο Φεστιβάλ.
 • Σε περίπτωση που ζητηθούν invitation letters (προσκλήσεις), θα διανεμηθούν στους συλλόγους από το FolkWay.
 • Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί οτι το τελικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορεί να τροποποιηθεί από τους κύριους διοργανωτές αν χρειαστεί.
 • Κόστος Συμμετοχής:

  Το άνωθεν κόστος συμμετοχής ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 167 ευρώ ανα άτομο σε ξενοδοχεία (2*) ή (3*) - ενώ για διαμονή σε ξενδοχεία (4*) ανέρχεται σε 195 ευρώ.
 • 5 ημέρες (4 διανυκτερέυσεις) - (Ημιδιατροφή - πρωινό και δείπνο) σε ξενοδοχεία 2 αστέρων (σε τρίκλινο δωμάτιο) κοντά στην παραλία της Πιερίας.
 • Για κάθε 25 άτομα συμμετοχής ανά ομάδα, θα υπάρχει δωρεάν συμμετοχή για ένα μέλος της.
 • Το άνωθεν κόστος συμμετοχής ΔΕΝ περιλαμβάνει:

 • Σε περίπτωση παράτασης της διαμονής κάποιας ομάδας ή μελών αυτής, η τιμή του ξενοδοχείου ορίζεται σε 42 ευρώ ανα ημέρα για κάθε άτομο με Ημιδιατροφή (πρωινό - δείπνο) σε ξενοδοχεία 2 αστέρων (τρίκλινο δωμάτιο) ή 48 ευρώ ανα ημέρα για κάθε άτομο σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.
 • Σε περίπτωση διαθεσιμότητας, υπάρχει η δυνατότητα δίκλινων δωματίων με μια επιπλέον χρέωση 6 ευρώ ανα άτομο.
 • Παραδοσιακό Ελληνικό Γλέντι (19/09/2016), με τιμή 15 ευρώ ανα άτομο. (Στην τιμή περιλαμβάνονται τα ποτά, τα γλυκίσματα και τα φρούτα εποχής) - Δεν θα υπάρχει κάποιο κόστος για τους αρχηγούς των αποστολών κάθε συλλόγου.
 • Υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικών εκδρομών σε κοντινές περιοχές του Ηρακλέιου. Το κόστος των εκδρομών ορίζεται βάση του αριθμού των συμμετεχόντων.
 • Θα υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υποστήριξη αν χρειαστεί, αλλά η ασφάλεια καθώς και η ιατρική υποστήριξη είναι προσωπική ευθύνη κάθε χορευτικής ομάδας.
 • Δήμος Χερσονήσου:

  Σχετικά με το Δήμο Χερσονήσου, αυτός εκτείνεται από τα βόρεια παράλια στο κέντρο της Κρήτης μέχρι τις επιβλητικές οροσειρές του Λασιθίου. Βρίσκεται μόλις λίγα χιλίομετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου, “Νίκος Καζαντάκης”, ενω εντός της Χερσονήσου υπάρχουν αρκετοί οικισμοί με μοναδικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα οικήματα και αξεπέραστα χρώματα! Η Χερσόνησος είναι γνωστή και ως ο πιο οργανωμένος τουριστικός προορισμός και κύρια τουριστική επιλογή της Κρήτης. Ακόμα, είναι γνωστή για την υψηλή ποιότητα διαμονής στα ξενοδοχεία της, τις άψογες υποδομές της αλλά και τη φυσική ομορφιά των ακτών της. Πρέπει να αναφέρουμε πως ο μαζικός τουρισμός, οι όμορφες παραλίες και η πλούσια νυχτερινή ζωή αποτελούν μόνο μια πλευρά του νομίσματος για την αγαπημένη μας Χερσόνησο, η άλλη πλευρά, η οποία αναφέρεται λιγότερο περιλαμβάνει την παρθένα ηπειρωτική έκταση της περιοχής, όπου βρίσκονται πολλά ιστορικά μνημεία και τοπία εξαιρετικής ομορφίας τα οποία σας περιμένουν κατά τη διάρκεια των Διεθνών Φεστιβάλ Παράδοσης & Πολιτισμού FolkWay για να τα εξερευνήσετε και να τα ανακαλύψετε!

  Organizer

  FolkWay – Propantos
  Phone: +306973854977
  Email:
  Website: Visit Organizer Website